• Kundeservice: +45 25 94 93 92
  • Fri levering over 499 kroner
  • Fragt fra 19 kroner. Fri afhentning på lager.
  • Betalingskort, Mobilepay, Anyday, m.fl.

En nem og forfriskende Mojito opskrift til den varme sommer

Oprettet d.

En nem og forfriskende Mojito opskrift til den varme sommer

Vi nærmer os stille og roligt de varme dage i DK. Vi er begyndt at opleve flere varme dage i sommermånederne sammenlignet med tidligere år. Dette betyder at man oftere får lyst til en forfriskende drink i hånden, som du kan nyde på altanen eller terrassen. En klassisk Mojito er et sommerhit år efter år. Vi har derfor fundet en af de bedste opskrifter på Mojito, som du og dine gæster uden tvivl vil blive glad for (Vi har også inkluderet en opskrift på en mojito virgin, som dit barn også kan nyde – Dit barn skal jo ikke snydes).

Hvor stammer Mojito fra og hvordan udtales Mojito?
Mojito er en cocktail, der stammer fra Cuba, og udtales derfor som [mo-hi-to]. En anden populær udtale er [mo-ri-to], som også kan gå an visse steder, men er altså ikke den oprindelige måde at udtale det på. Ordet Mojito stammer fra det spansk-amerikanske ord Moje eller Mojo for ”citrusmarinade”.

En fun fact er, at det siges at Mojito’en var Ernest Hemingways favoritdrink, og han ofte nød et glas Mojito på sin favoritbar, La Bodeguita del Medio, i Havana, Cuba.

Så kommer vi til det bedste - Hvordan laves Mojito?
Der findes et utal af varianter, og vi har valgt at tage afsæt i den klassiske variant, som også er relativ nem.

Du skal bruge:

               -   1 tsk rørsukker
               -   1 håndhuld frisk mynteblade (10-15 blade)
               -   1 øko lime (Skæres i både)
               -   2 dl isterninger
               -   5 cl lys rom 
               -   Danskvand til at toppe op med

Fremgangsmåde
Start med at komme mynteblade, halvdelen af limebådene og rørsukker i et glas, og begynd at støde det godt sammen med enten en muddler, mojitostødder eller endda også i nogle tilfælde kan enden af en kagerulle være tilstrækkelige. Ved at støde ingredienserne, afgiver mynten og limen en masse saft og smag, hvor sukkeret næsten bliver opløst i. Pas på med at støde mynten for meget, da smagen kan blive for kraftig og lidt bitter i det.

Hæld nu rom i glasset og rør godt rundt. Nu mangler du bare at fylde glasset helt op med knuste isterninger, og toppe op med danskvand.

Tip! Pynt gerne med sugerør, limebåde og mynteblade på toppen inden du serverer denne forfriskende drink.

Du kan skabe andre Mojito varianter ved at tilføje nogle få bær i starten, eller bruge en lidt mere vovet variant, hvor du erstatter den lyse rom med en krydret rom, og erstatter danskvand med Ginger beer.

 

Her er en kort gennemgang af de oftest stillede spørgsmål?

Hvordan laver man Mojito uden alkohol / Mojito virgin?
For at lave en Mojito virgin til børn, eller til den ansvarlige voksen der skal ud og køre, skal du bare erstatte rom med Faxe Kondi (eller et lignende alternativ). Tilsæt ½ dl Faxe Kondi og top op med danskvand.

Skal der mørk eller lys/hvid rom i en mojito?
En klassisk Mojito er lavet med lys rom, og vi anbefaler også at man altid bruger en lys rom, da en mørk rom vil overtage meget af cocktailens smag. Mørk rom er ofte krydret, og din Mojito vil smage meget mere af alkohol sammenlignet med en lys rom. Hvis man gerne vil prøve med en mørk rom anbefaler vi at man tilsætter mere sukker og evt. mere lime.

Skal jeg bruge brunt eller hvidt sukker?
Den klassiske version er med brunt sukker, men hvis du ikke er helt vild med smagen, kan du prøve at erstatte rørsukker med flormelis. Det kan dog godt give en lidt sødere smag, så eksperimenter med mængden.

Hvilken mynte skal jeg bruge - Mynte eller Peppermynte?
Der må vi helt klart sværge troskab til mynten, men man kan sagtens erstatte mynten med peppermynte i en mojito. Peppermynte er en anelse sødere end mynte, og kan sagtens bruges hvis man ikke er stor fan af myntesmagen (men ikke kan holde sig væk fra en Mojito). Det vigtigste er at du bruger de mest friske mynteblade du kan finde.

Hvilken danskvand eller sodavand skal jeg bruge?
Kvaliteten af danskvand kan godt variere, men ofte er der ikke den store forskel, når det kommer til at blive brugt i en mojito. Du kan prøve dig frem med de forskellige der er på markedet, eller du kan prøve at lave din egen med en SodaStream.

Skal jeg bruge knust is eller isterninger?
Hvis du ikke har noget knust is, kan du godt bruge isterninger, men det kan blive svært at blande til sidst, da du gerne vil have noget af bunden med op, så smagen fordeles ordentligt. Det er heldigvis også let at lave knust is af isterninger selv. Smid isterninger i en pose eller i et foldet viskestykke, og brug derefter en kødhammer eller en kagerulle til at knuse isterningerne.

 

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar